assalamualaikum w.b.t

"tuntutlah ilmu itu hingga ke liang lahad "

That phrase is very meaningful in my life. walau kita sudah berumur 80 tahun sekali pun, tuntutlah ilmu kerana dengan ilmulah dapat membezakan kita dengan orang lain. bagi seorang Islam, ilmu dan iman seiring dan sejalan yang dapat membezakan kita dengan orang lain dan bukanlah taraf 'kekayaan' itu yang membezakan sesama kita. I believe with this phrase " nothing is impossible to a willing heart". selagi apa yang kita mahu and we make an effort towards it including doa, insyaAllah apa yang kita mahu akan tercapai ^_^

Thursday, 12 April 2012

sehari selepas gempa bumi ^_^Assalamualaikum w.b.t

Semalam baru dapat berita amaran tsunami dikeluarkan. Even kat Terengganu tak termasuk dalam list negeri yang kena amaran tu, tapi still rasa risau.

Walaupun risau, hari ni my friends and i pergi pantai jugak. Hehehe.. boring punya pasal duk kat rumah cuti-cuti ni. So pergilah pantai and jalan-jalan. sangat-sangat cantik pemandangan masa tu. langit ciptaan Ilahi ini sangat mendamaikan bila dipandang. Bila dah jalan-jalan tu of course la snap picture tu mesti ada.WAJIBBBB okey ! hehehe.

best friend ever :)

tak pandai amik gambar sorang-sorang -.-

kami yang gila-gila !!

cantiknya langit ^_^
No comments:

Post a Comment