assalamualaikum w.b.t

"tuntutlah ilmu itu hingga ke liang lahad "

That phrase is very meaningful in my life. walau kita sudah berumur 80 tahun sekali pun, tuntutlah ilmu kerana dengan ilmulah dapat membezakan kita dengan orang lain. bagi seorang Islam, ilmu dan iman seiring dan sejalan yang dapat membezakan kita dengan orang lain dan bukanlah taraf 'kekayaan' itu yang membezakan sesama kita. I believe with this phrase " nothing is impossible to a willing heart". selagi apa yang kita mahu and we make an effort towards it including doa, insyaAllah apa yang kita mahu akan tercapai ^_^

Monday, 22 October 2012

i'm 20 already !


Assalamualaikum..

Hello friends. It’s been a long time I didn’t manage this blog. Kind of busy actually. Busy dengan study (lah sangat), club society, peeps plus dengan kesihatan yang kurang memuaskan. Whatever it is I wanna say Alhamdulillah because He still gives me chance to live happily even sometimes I feel very frust with my life. Okay stop mengeluh syifa !

Back to our topic. I’m 20 now! Getting older... Matured actually. Bukan tua. Alhamdulillah umur dah mencapai angka 20 ++… dah 20 tahun rupanya hidup menjadi hamba Allah ini.
Terfikir sejenak apakah yang pernah dilakukan sepanjang 20 tahun berada di muka bumi Allah yang indah ini. Sometimes rasa I’m useless. Sebab apa? Satu-satunya impian yang saya mahukan sejak beberapa tahun yang lepas belum tertunai lagi. Impian tu ialah…… biarlah saya seorang yang tahu. Hehe..

Thanks to my family. Mereka sentiasa ada ketika saya memerlukan mereka. even I have to remind my brothers about my birthday..hmmm its okay lah. Lelaki memang macam tu =.= and thanks for my peeps for made me so happy on 18th October 2012. Kebetulan hari tu last paper for my final exam, dengan semangatnya menjawab paper tu dan keluar dengan senyuman. Senyuman tu either dapat jawab soalan tu dengan senang or dah habis exam.

Dan bila habis je paper, dapat call dari seorang member :

 “akak ! cepat datang foodcourt !”

Okay..saya bergegas ke foodcourt dan dari jauh boleh nampak satu……PENGUIN ! cute sangat ! teruja sampai tak boleh control menjerit kat situ jugak. Nasib baik foodcourt time tu tutup. So takde orang sangat. Hehehe. And saya namakan penguin itu sebagai MIHO. Owh okay ada chocolate cake jugak. Sangat sedap..you guys are awesome !

#thanks for the cake, for miho, air pop and thanks for being my truly friends.. love you all : Iqbal, Adhwa, Izzaty, Syahirah , Hani, Syihabuddin J

iqbal and me ^_^




4 comments:

  1. moga bahagia selalu dn mjadi muslimah yg hebat :D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Sanah Helwah♥.Semoga,dengan pertambahan umur ni,you'll become a Great and Precious Muslimah. Life is precious gift from Allah,Alhamdulillah, Allah masih tak tarik nikmat yang satu ini lagi. May you have many such occasions in your life. InshaAllah. BTW, u're birthday same with my younger sister and brother. Both of them.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumussalam ukhti.

      thank you for the wishes. harap dengan pertambahan umur ni akan bertambahnya iman..same goes to you and your brother..your sister as well. :)

      Delete