assalamualaikum w.b.t

"tuntutlah ilmu itu hingga ke liang lahad "

That phrase is very meaningful in my life. walau kita sudah berumur 80 tahun sekali pun, tuntutlah ilmu kerana dengan ilmulah dapat membezakan kita dengan orang lain. bagi seorang Islam, ilmu dan iman seiring dan sejalan yang dapat membezakan kita dengan orang lain dan bukanlah taraf 'kekayaan' itu yang membezakan sesama kita. I believe with this phrase " nothing is impossible to a willing heart". selagi apa yang kita mahu and we make an effort towards it including doa, insyaAllah apa yang kita mahu akan tercapai ^_^

Friday, 18 November 2011

Gadis bertudung labuh

Assalamualaikum w.b.t

Pagi-pagi lagi I dah keluar dengan my mother pergi cari my favorite food. I teringin nak makan sup perut. Masa hari raya korban hari tu mak I terlupa nak bawak balik perut. So this morning mak I cari jugak sampai dapat sebab esok dah nak balik kolej. Then kami pergi beli kasut untuk I sebab nanti hari pendaftaran I have to wear shoes. Tak boleh pakai kasut yang tak bertutup. Tengah-tengah pilih kasut tiba-tiba ternampak seorang gadis. Subhanallah. She’s very beautiful! Hamba Allah ini dengan adik-adik dia might be.  I tertarik dengan hamba Allah itu maybe la sebab dia pakai baju and tudung pink in colour. Haha. But dia memang sangat cantik ! Hamba Allah itu memakai tudung labuh yang berwarna pink, baju yang labuh (baju muslimah) and seluar. Sangat cantik! Wajah dia seakan terdapat nur daripada Ilahi.Bila terpandang wajah dia, I terfikir kenapa I tak jadi macam dia? I mean kenapa pakaian I tak sama macam dia sedangkan we’re muslim. Actually I sangat suka tengok perempuan yang memakai tudung labuh. Mereka seakan-akan sangat manis, merendah diri dengan apa yang mereka ada.

Ya Allah ya tuhanku. Aku mohon kepadamu agar kau bukakan pintu hatiku supaya aku lebih menutup auratku. Dan jika telah diberi hidayah, janganlah engkau menarik balik hidayah yang telah engkau berikan kepada ku dan kurniakan aku semangat dan kurniakan istiqamah dalam setiap perbuatanku. Amin..

No comments:

Post a Comment