assalamualaikum w.b.t

"tuntutlah ilmu itu hingga ke liang lahad "

That phrase is very meaningful in my life. walau kita sudah berumur 80 tahun sekali pun, tuntutlah ilmu kerana dengan ilmulah dapat membezakan kita dengan orang lain. bagi seorang Islam, ilmu dan iman seiring dan sejalan yang dapat membezakan kita dengan orang lain dan bukanlah taraf 'kekayaan' itu yang membezakan sesama kita. I believe with this phrase " nothing is impossible to a willing heart". selagi apa yang kita mahu and we make an effort towards it including doa, insyaAllah apa yang kita mahu akan tercapai ^_^

Tuesday, 28 May 2013

Berita Dari Makkah

Salamun ‘Alayk

Baru sahaja ber ‘we chat’ bersama kawan baik semasa sama-sama belajar di UiTM Penang dulu. Zanariah namanya. Subhanallah..dia baru sahaja pulang dari mengerjakan umrah.

At first nak merajuk kononnya dengan dia sebab tak bagitahu nak pergi ke Tanah Suci Allah tu. Owh rupanya dia ingatkan dia dah inform kat saya..hehe..tak jadi nak merajuk.

Yang paling saya teruja apabila dia cakap “suasana kat sana seriously lain. Bila kat sana takde apa dalam minda selain daripada nak tunggu azan.” Subhanallah..macam ni ke agaknya perasaan orang yang mengerjakan umrah dan haji?

Bila dia post gambarnya di salah sebuah masjid kat sana, I was so speechless. Air terjun dah datangggg ! (menangis)

Ya Allah, bila agaknya aku akan menjadi tetamuMu. Teringin sangat nak pergi..


Insyaallah dengan gaji yang ada sekarang ni + business online, saya akan kumpul duit untuk ke sana. Permudahkanku ya Allah..

No comments:

Post a Comment